"Fånga dagen och stunden" Västersjön en vacker höst dag

måndag 14 mars 2011

Service tiden!

Nu börjar dagarna bli längre och längre, framför allt när man kommer hem om kvällarna. Nu är ju isen borta i åarna, och havets is borta sedan ett tag. Bara små is bitar skvallrar om vad som varit.

Sista is remsan vittnar om hur kallt havet varit.

Har man nu varit duktig och lagat och fixat på kajakerna under vintern så är det ju bara att stoppa i och paddla.Vi andra… som jag tillhör i år, får ta ut och tvätta av kajakerna och då även lägga på lite skyddande vax. Kolla linor och justera. Mina träpaddlar har däremot fått sin olja, och mår som prinsar.
Något man kanske glömmer är att kolla sömmar och övriga detaljer på flytvästar och övrig utrustning.
Laga… det gör man kanske när det går sönder, men jag tycker det är bra att göra sådant innan om man kan. Skönt att kanske slippa stå på en kobbe och undra varför den här gick sönder. Allt går ju inte att förutspå, men bättre att lägga lite energi innan och optimera…

Jag brukar ligga långt framme med att ha grejorna i ordning… Men i år har jag mest servat kroppen… låta den vila, och försöka träna upp den igen. Spelar ju ingen roll hur mycket saker man har… eller vad det kostar, om inte kroppen är på topp. Kanske borde det läggas upp ett försäsongs träningspass hos var man och kvinna. Så vi inte ger oss ut otränade o uppvärmda, men med fyllda av paddel lycka. Så uppdatera kroppen också…

        Gul och röda reflexer på skaftet, syns tex från flera håll…

Ett bra billigt tipps på uppdatering, är ju reflexer. Sådana som man kan klistra på kajaker och paddlar.
Finns ju att köpa i våra älskade kajak affärer, men även vårt dagis Claes Olsson som har det på sina hylla. Bör nog vara ark eller något på rulle som man klipper av. Så det inte är någon upphöjd historia, som kan fastna någonstans eller ger motstånd i vattnet.
Vad man klistrar på sin paddel eller kajak spelar ju ingen större roll, bara det ger reflexer så vi syns så mycket som möjligt. Kan man få det i samma färger som lanternorna på båtar, skulle det kanske vara ett plus. Är det något man tycker är snyggt, så är det ju bara skoj. Kan ju vara det lilla blänket som gör att skepparen såg dig, i ett dåligt väder, mörker eller i sol blänket.

Hoppas vi ses snart på vattnet, fulla av lycka och reflexer ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar